MENÜ

Nézzetek be máskor is! 
love bichon havanese!

A bichonok, e kis fehér szőrpamacsok megjelenése ne tévessze meg azt, aki ilyen kutyát választ magának négylábú társul. Még ha nem is vehetik fel  az északi fajták és a pásztorkutyák legendás állóképességével és szívósságával, azért igen jó fizikumú, kemény, állóképes kis jószágokról van szó. Különösebb gond nélkül elélnek 15 évig, s gyakran megérik a 18-20 évet is! Bár nagy távolságok megtételére nem alkalmasak, napi fél- vagy egyórás sétának igenis örülnek, sőt egyenesen elvárják. Kirándulni is nyugodtan el lehet őket vinni hosszútávra is mert jól esik nekik, és nem kell őket annyira félteni de azért figyeljünk rájuk. Sok szeretetre és játékra van szükségük kiskorukba.   A bichon a gazda távollétében is jól elvan magában. Nincs benne bosszúérzés, tehát nyugodtan magára hagyhatjuk, nem kell attól tartanunk, hogy hazaérve lakásunkat fölfordítva találjuk.

 

A bichont hetente átlag kétszer fésüljük meg, megteszi a fémfésű is. A fésülés, kefélés alapvető fontosságú, elmulasztása esetén kutyánk hamarosan szőrlabdához fog hasonlítani. Adott esetben, ha a bunda még nincs kritikus állapotban, próbálkozhatunk olivaolajjal, ám ha hosszú ideje elhanyagoltuk a szőrápolást, egyetlen megoldás marad: a szőrt tetőtől talpig le kell nyírni! Ajánlott hogy kozmetikus vágja le a hosszú és csomós szőrt. Fürdetésre csak akkor van feltétlenül szükség, ha a kutya rendkívül piszkos lett.

 

A másik kritikus pont a szem. Tisztogatása mindennapos feladat. Első lépésként egyenként fölemeljük a szemet takaró szőrszálakat (nem kell csipesz, megteszi az ujjunk is), aztán eltávolítjuk a váladékot.

 


Asztali nézet